Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením
Software pro spolupráci počítače a BlackBerry®. Windows, Linux, MAC OS.

Uživatelský avatar
fieldman
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 18
Registrován: pon 14. bře 2011 16:19:04
Typ mobilního telefonu: Q10

Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od fieldman » stř 21. zář 2016 12:17:47

Po aktualizaci na Mac OS X 10.12 Sierra se mi nepřipojí BB ani s jením s programů

V BLENDu to vyhodí hlášku: "Došlo k interní chybě. Zkuste to prosím znovu." - nepomáhá ani znovu nastavit spárování
Obrázek

BB LINK - nahlásí: "Připojené zařízení BlackBerry vyžaduje nové ovladače. Nainstalujte novější ovladače, jinak zařízení nebude možné používat." a telefon když se telefon napojí na USB s počítačem přihlásí se jako externí disk s instalacemi ovladačů.
Obrázek
Obrázek

Na diskusích zatím řešení žádné a obecně ani informací nic moc... Někdo máte podobné trable?

Aktualizace:
Tak když zkusím BLEND a LINK přeinstalovat z čerstvě staženého installeru, tak se installer pro jistotu ani neotevře...
BB Classic, SQC100-1, OS: 10.3.2.2836
MacBook Pro, OS X 10.12

Uživatelský avatar
vrto
BB Nováček
BB Nováček
Příspěvky: 182
Registrován: ned 14. dub 2013 21:20:10
Typ mobilního telefonu: 9983, iP6s

Re: Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od vrto » stř 21. zář 2016 13:23:55

Ahoj, chce to cas. To same bylo po instalaci El Capitan

Uživatelský avatar
czexit
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 04. čer 2015 0:01:05
Typ mobilního telefonu: Passport & PlayBook
Bydliště: ČR

Re: Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od czexit » ned 02. říj 2016 22:59:03

Pokud jde o instalátor, tak stačí dát zobrazit obsah balíčku přes pravé tlačítko a tam si vybrat vložený instalátor. Tím je vyřešena instalace, ale nikoli funkčnost.
Mám dva Macy a na každém se to chová jinak. Na obou nefunguje Blend, takže k nefunkčnímu Blendu na iPadu se přidaly nefunkční Blendy na obou Macích. Super :-/ To pochybuji, že Brebery někdy vyřeší, protože Blend je EOL k 31.7.2016

Pokud jde o Link, tak na jednom Macu se mi nepodařilo vůbec zprovoznit. Na druhém Macu se to chová tak, že musím otevřít Link, připojit telefon, v telefonu na žádný dialog neklikat, v Macu ignorovat tu hlášku o zastaralých ovladačích (neklikat, nezavírat, jen si ho odsuňte někam na kraj obrazovky kde nevadí). Za čtvrt, půl minuty vyskočí v Linku dialog abych zadal heslo do telefonu a za další chvíli se mi telefon korektně objeví v Linku a disky na ploše a mohu s telefonem pracovat. Jakmile ale potvrdím ten dialog se zastaralými ovladači, tak se telefon odpojí. Tak se to chová na jednom Macu, stejný postup na druhém nefunguje.

Občas závidím Windowsářům, protože parafráze na marketingové řečičky BB by zněla asi "Kompatibilitu má Windows v DNA"

Uživatelský avatar
fieldman
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 18
Registrován: pon 14. bře 2011 16:19:04
Typ mobilního telefonu: Q10

Re: Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od fieldman » pon 03. říj 2016 9:41:40

No tak to je hnědý... Už jsem zažil umírání Ericssonu, notebooků IBM, ale že zažiju smrt BlackBerry jsem si nemylsel.
BB Classic, SQC100-1, OS: 10.3.2.2836
MacBook Pro, OS X 10.12

Uživatelský avatar
czexit
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 04. čer 2015 0:01:05
Typ mobilního telefonu: Passport & PlayBook
Bydliště: ČR

Re: Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od czexit » úte 04. říj 2016 20:43:02

Tak jsem si s tím pohrál a jak docílit toho aby se telefon spísknul přes Link s macOS Sierra. Povedlo se mi to rozběhat už na druhém macu ze dvou.

Intro: Blend rozběhat nejde, jde rozběhat Link.

1. telefon je odpojený od Macu

2. Pokud máte nainstalovaný Link ještě z předchozího systému (asi největší skupina uživatelů), tak ho kompletně odinstalujte.
Buď použijte odinstalátor v .dmg obrazu kterým pak budete znovu instalovat, případně můžete ručně, pokud víte kam sáhnout, kde jsou jaké předvolby, cache, extensions...
Já to udělal ručně, vyčistil jsem /Library/Applications, /Applications, ~/Library/Applications, ~/Library/Preferences, /Library/Extensions, /Library/Frameworks... vymazal všechny virtuální síťové rozhraní (System Preferences -> Network), USB ovladače. Cokoli na profláknutých místech kde bylo BlackBerry nebo RIM, tak šlo do koše. Odinstalátor to udělá za vás, ale raději bych si to odkontroloval že někde nezůstaly nějaké zbytky.
Pokud komplet neodinstalujete, ale jen přeinstalujete, moje zkušenost je, že to fungovat nebude.

3. restart

4. instalujeme: bohužel instalátor se nespustí, resp. spustí a umře. Musíte si dát pravým tlačítkem zobrazit detaily balíčku a pak si v něm najít ten skutečný balíček pro Installer, ten poklikáním spustíte. Klasicky projdete instalací, zvolíte si Blend i Link.

5. restart

6. modlíme se

7. Až naběhne, půjdete do System Preferences -> Síť, kliknete na ikonku "plus" pro přidání nového síťového rozhraní. Měli byste tam mít k dispozici dvě síťová rozhraní od BlackBerry. Obě postupně přidáte a uložíte.

8. Pustíme Link, až naběhne, tak připojíme telefon. Bude možná řvát Mac o zastaralých ovladačích, nesmíte ten dialog zavřít. Odsuňte ho někam kde nepřekáží. Přihlásíte se svým BB ID a projdete si průvodcem připojení telefonu jako normálně. Je možné že ho Link sice uvidí, ale komunikovat nebude.

9. Odpojíme telefon

10. Restart

11. modlíme se ještě intenzivněji. Ateisté mohou k J.Chenovi.

12. Pustíme Link, připojíme telefon, ignorujeme případný dialog o ovladačích a nezavíráme ho. Link si řekne o heslo a telefon se objeví. O hodně později se objeví i disky na ploše (podle pomalosti telefonu a macu klidně minuta).

Pokud to ani po tom všem nefunguje, tak buď jste komplet neodinstalovali, nebo nemáte přidané síťové rozhraní podle bodu 7, nebo jste připojili telefon dříve než pustili Link.
Hodně štěstí, mě to takto dvakrát zafungovalo.

Uživatelský avatar
fieldman
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 18
Registrován: pon 14. bře 2011 16:19:04
Typ mobilního telefonu: Q10

Re: Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od fieldman » stř 05. říj 2016 17:33:38

czexit: Klobouk dolů! Funguje to! čaruješ i takto na počkání s BLENDem?
BB Classic, SQC100-1, OS: 10.3.2.2836
MacBook Pro, OS X 10.12

Uživatelský avatar
czexit
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 04. čer 2015 0:01:05
Typ mobilního telefonu: Passport & PlayBook
Bydliště: ČR

Re: Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od czexit » čtv 06. říj 2016 16:19:22

Takto člověk alespoň může vyzálohovat telefon, sesynchronizovat fotky (pokud pořád používá iPhoto), nahrávat z/do telefonu.

Blend jsem také zkoušel, ale tam to na 100% nebudou USB ovladače, protože to nefunguje ani přes Wifi nebo mobilní připojení. Díval jsem se do logů, zkoušel jsem nějaké věci kolem konfigurace IPv6 (vypnout temporary adresy, ruční konfigurace...), ale bez úspěchu. Ta zařízení se zdá se vidí, ale vyhučí to na ověření. Podle mého, ničím nepodloženého, názoru, to je způsobeno "přitvrzením" podmínek pro aplikace v Sierra. Co jsem četl, tak se tam jednak odebraly nějaké slabší šifry, podpora SSL v3... tím by to být nemělo, BB tvrdilo že se používá AES256, pokud tedy nekecali. Pak také je v systému o 23 certifikačních autorit méně a jsou přísnější podmínky pro certifikáty. Nastavil jsem vše kolem BB jako důvěryhodné, ale také žádný úspěch.
V konfiguračních souborech od Blendu jsem nic nevykoukal, ale pokud jsem dobře pochopil z článků, tak aplikace nyní si o nějaká oprávnění musí říct právě v konfiguraci. A Blend to jistě nedělá. V lepším případě tedy možná stačí napsat do konfiguračních souborů Blendu něco magického, v tom horším je to naposledy kdy jsme Blend viděli :-/

Uživatelský avatar
czexit
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 04. čer 2015 0:01:05
Typ mobilního telefonu: Passport & PlayBook
Bydliště: ČR

Re: Mac OS X SIerra - BB BLEND a LINK se nespojí se zařízením

od czexit » úte 25. říj 2016 16:19:13

Dnešní update Sierra 10.12.1
Link je pořád stejně lenivý jako předtím (než připojí disky, tak jsou to minuty), ale BLEND FUNGUJE! :-)
Je vidět, že jsou jiné fonty, ale jinak je to on :-D

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

Právě je pon 11. pro 2017 2:27:27