Blackberry Priv QWERTZ

Uživatelský avatar
rushlife
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 3
Registrován: stř 02. bře 2016 8:15:57
Typ mobilního telefonu: Blackberry Passport

Blackberry Priv QWERTZ

od rushlife » stř 02. bře 2016 8:40:02

Ahoj kluci, prosim vas jde na fyzicke klavesnici nastavit rozlozeni QWERTZ?

Uživatelský avatar
Ekky
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3443
Registrován: stř 29. zář 2010 20:11:18
Typ mobilního telefonu: BB Classic
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od Ekky » stř 02. bře 2016 9:01:33

Nevim jak u drouda ale u BlackBerry to jde. :D
Obrázek

Ekky.Mi@gmail.com Pin: 7BCC164D

Uživatelský avatar
rushlife
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 3
Registrován: stř 02. bře 2016 8:15:57
Typ mobilního telefonu: Blackberry Passport

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od rushlife » stř 02. bře 2016 11:30:15

jj, to vim, na passportu si clovek nastavi klavesnici jak sam chce / dokonalost

Uživatelský avatar
Ekky
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3443
Registrován: stř 29. zář 2010 20:11:18
Typ mobilního telefonu: BB Classic
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od Ekky » stř 02. bře 2016 12:15:37

Je to vec systemu. Takze patrat ale obavam se ze touhle dokonalosti android nedisponuje:D
Jedine pak vyloupat klavesnice a prelepit je aspon pro ten pocit a vzhled. :D
Obrázek

Ekky.Mi@gmail.com Pin: 7BCC164D

Uživatelský avatar
Rady4
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 511
Registrován: pát 12. zář 2014 11:48:40
Typ mobilního telefonu: Z30, Note4, SGN 12.2

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od Rady4 » stř 02. bře 2016 21:06:38

Hardw. klavesnici Note4 nema, ale softw. klavesnice je QWERTZ
BB Z30 PIN: 2C054F99

Uživatelský avatar
marshall1727
BB Pokročilý
BB Pokročilý
Příspěvky: 231
Registrován: čtv 27. úno 2014 2:04:49
Typ mobilního telefonu: Priv

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od marshall1727 » čtv 03. bře 2016 15:02:49

Tak tohle zatím nejde

Odesláno z mého STV100-4 pomocí Tapatalk
--
2B5CF078

Uživatelský avatar
Ciza
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 1
Registrován: ned 06. bře 2016 13:29:50
Typ mobilního telefonu: BB Priv

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od Ciza » ned 06. bře 2016 13:41:28

Ahoj.
Pořídil jsem si nový Priv a Querty HW klavesnice je US.
Je to standard a nebo se dá v CZ koupit EU verze s Y vlevo dole.
Nevim zdali me prodejce prodal US verzi a ja si naběhl a nebo EU verze ještě neexistuje.
Pokud EU neexistuje tak neví někdo jak v SW změnit Y a Z.
Díky za info. Vláda.

Uživatelský avatar
Ekky
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3443
Registrován: stř 29. zář 2010 20:11:18
Typ mobilního telefonu: BB Classic
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od Ekky » ned 06. bře 2016 14:27:51

Kde si to kupoval? Mas na krabici jestli je to usa nebo eu ale eu ma standart qwerty. Vim jen ze qwertz se daly sehnat v nemecku.
Ale to beru podle drivejsich modelu blackberry. Co se tyce Blivu tak tam je vsechno jinak. :D
Obrázek

Ekky.Mi@gmail.com Pin: 7BCC164D

Uživatelský avatar
vrto
BB Nováček
BB Nováček
Příspěvky: 183
Registrován: ned 14. dub 2013 21:20:10
Typ mobilního telefonu: 9983, iP6s

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od vrto » ned 06. bře 2016 14:44:21

QWERTZ koupis jen v A a DE.

Uživatelský avatar
Ice
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 56
Registrován: pát 04. dub 2014 23:49:56
Typ mobilního telefonu: BlackBerry Q10

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od Ice » čtv 10. bře 2016 21:47:23

ani po aktualizaci Priv jsem nikde nenašel možnost přehodit Y / Z na HW klávesnici. taky mě to dost točí. zvyklí z Passportu. funguje korektně SwiftKey klávesnice? ta mi dost sedla. jednou jsem ji zkusil a chvíli jela ok a po chvíli se zbláznila a nedalo se na ni vůbec nic napsat.

Uživatelský avatar
matej1987
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 7
Registrován: pát 12. zář 2014 15:21:14
Typ mobilního telefonu: Q10

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od matej1987 » úte 03. kvě 2016 23:22:04

ja som kupoval z eshopu kde mi rovno ponukli moznost vybrat si QWERTZ alebo QWERTY, odporucam kym to nejde opytat sa predajcu aku ma verziu

Uživatelský avatar
v6ak
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 24
Registrován: ned 07. srp 2016 10:54:22
Typ mobilního telefonu: KEYone (SCREENzero)

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od v6ak » ned 07. srp 2016 11:03:27

Teoreticky by to mělo jít nastavit, ale trošku jinde. Android má psaní na HW klávesnici dost oddělené od SW klávesnice. Na Xperii Mini Pro (Android 6.0.1, CyanogenMod) mám v Settings » Language & input » sekce Physical keyboard (nutno trošku zarolovat) » první položka (mám pm8xxx-keypad, na PRIVu se to skoro určitě bude jmenovat jinak) možnost si zvolit třeba i AZERTY. Když připojím další klávesnici, mám tu v sekci Physical keyboard možnost jí taky zvolit nějaký layout.

Jsem si skoro jist, že toto není specifikum CM (kde se na HW klávesnici spíše kašle jako v celém Androidu), takže na PRIVu to snad taky půjde. Na PRIVu zatím neotestuju, je ještě na cestě.

Uživatelský avatar
v6ak
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 24
Registrován: ned 07. srp 2016 10:54:22
Typ mobilního telefonu: KEYone (SCREENzero)

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od v6ak » sob 10. zář 2016 9:42:07

No, zkoušel jsem to na PRIVu a nejde to tam. Toto nastavení tu je vidět u externích klávesnic (připojených přes USB), ale ne u té interní.

Uživatelský avatar
prikryloso
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 2
Registrován: stř 12. říj 2016 18:21:09
Typ mobilního telefonu: BB Priv

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od prikryloso » stř 12. říj 2016 19:19:39

Ahoj,
mám podobný problém jako kolega, mám PRIV a zatímco HW klávesnice je QWERTY, což mi vyhovuje, tak SW je QWERTZ, což mě vytáčí. Často přepínám mezi SW a HW klávesnicí a v tu chvíli mě samozřejmě do ruda vytočí, když najednou je jinde Y a Z
Má někdo podobný problém? Zkoušel jsem v Androidu nastavení klávesnice, ale ačkoliv už mi jde psaní z anglického slovníku, tak ale klávesnice zůstává stejná...

Děkuji

Uživatelský avatar
v6ak
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 24
Registrován: ned 07. srp 2016 10:54:22
Typ mobilního telefonu: KEYone (SCREENzero)

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od v6ak » stř 12. říj 2016 22:12:14

Jak jsi nastavovat angličtinu? Já tu vidím dvě možnosti:

a. Zvolit angličtinu jako jediný jazyk.
b. Mít nějaký primární jazyk a k tomu angličtinu jako sekundární.

Pokud mám angličtinu jako jediný nebo jako primární jazyk, mám QWERTY i na SW klávesnici. Dokonce je takto možné kombinovat češtinu a QWERTY, protože češtinu můžu mít jako sekundární jazyk.

Pokud je angličtina jako sekundární jazyk a jako primární například čeština, bere se ohled na primární jazyk.

Mám nejnovější verzi klávesnice – 2.3.1.9124.

Uživatelský avatar
prikryloso
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 2
Registrován: stř 12. říj 2016 18:21:09
Typ mobilního telefonu: BB Priv

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od prikryloso » pát 14. říj 2016 10:51:43

v6ak píše:Jak jsi nastavovat angličtinu? Já tu vidím dvě možnosti:

a. Zvolit angličtinu jako jediný jazyk.
b. Mít nějaký primární jazyk a k tomu angličtinu jako sekundární.

Pokud mám angličtinu jako jediný nebo jako primární jazyk, mám QWERTY i na SW klávesnici. Dokonce je takto možné kombinovat češtinu a QWERTY, protože češtinu můžu mít jako sekundární jazyk.

Pokud je angličtina jako sekundární jazyk a jako primární například čeština, bere se ohled na primární jazyk.

Mám nejnovější verzi klávesnice – 2.3.1.9124.


Ahoj,
díky za radu, vyzkoušel jsem to, klávesnice je QWERTY. Jenže pak přestane fungovat prediktivní slovník a tím se to celé pokazí.
Takže zatím jediné, co mi chodí je nastavení vícejazyčné klávesnice, díky které přepínám češtinu a angličtinu. Když píšu anglicky, tak mám QWERTY a když přepnu do češtiny, tak se bohužel přepne nejen slovník, ale i QWERTZ

Uživatelský avatar
Kaacz
BB Zkušený
BB Zkušený
Příspěvky: 866
Registrován: pát 11. črc 2014 1:17:32
Typ mobilního telefonu: BB Z30, DTEK50
Bydliště: Praha

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od Kaacz » pát 14. říj 2016 11:09:35

Zcela nechápu, proč BB Klávesnice na Androidu nemá qwertY mutaci pro Češtinu, když na BBOS10 ji mají.
Zase krok zpět do středověku. :(
Linux/*NIX. N9 + Jolla + BB10 = QML/SWIPE World. | M$+Apple+Google=USA. NO WAY!!
Z10LTE - OS 10.3.2.2789, Z30 - β10.3.2 (ukradeno -> BB Protect -> cihla v Kiev/UA)
Z30 - OS 10.3.2.2789, DTEK50

Uživatelský avatar
vrto
BB Nováček
BB Nováček
Příspěvky: 183
Registrován: ned 14. dub 2013 21:20:10
Typ mobilního telefonu: 9983, iP6s

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od vrto » pát 14. říj 2016 15:50:11

Zdravim, za cisare pana, prvni republiky, atd., byl standart pro D, A, CR klavesnice QWERTZ...

Uživatelský avatar
v6ak
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 24
Registrován: ned 07. srp 2016 10:54:22
Typ mobilního telefonu: KEYone (SCREENzero)

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od v6ak » pát 14. říj 2016 19:23:52

Já jsem to myslel trošku jinak. Klávesnice BlackBerry umožňuje nejen povolit jednotlivé jazyky, ale také multijazyk. To mám jeden primární jazyk a až dva sekundární. Layout SW klávesnice se řídí primárním jazykem, napovídá se ale i ze sekundárních. Je tak možné mít současně angličtinu a češtinu. Napovídat slova to bude z obou slovníků (vypadá to ale, že to přepíná jazyk napovídání podle předchozího slova, což je fajn). Pokud bude angličtina tím primárním jazykem, bude i na SW klávesnici QWERTY. Vypadá to pak takto: https://drive.google.com/file/d/0BxMNDk ... p=drivesdk

Jak na to: Settings » Language & input » BlackBerry Keyboard Settings » Multi-language keyboards » přidat. Dál to bude snad jasné.

Že se v našich končinách používá spíše QWERTZ a BlackBerry to nerespektuje na HW klávesnici? Jo, to je holt smůla, nevypadá, že by s tím šlo něco snadno udělat. Nejsme v tom sami, i Němci (QWERTZ) a Francouzi (AZERTY) mají u BlackBerry PRIVu na HW klávesnici QWERTY. Týká se to snad všech jazyků psaných latinkou.

Uživatelský avatar
nexos
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 4
Registrován: pon 28. črc 2014 13:24:10
Typ mobilního telefonu: Z10, Q10, Q5, Z30

Re: Blackberry Priv QWERTZ

od nexos » pon 17. črc 2017 14:44:47

porad nic novyho, co se tohodle trable tyce?:(

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti

Právě je pon 12. lis 2018 22:18:08