Změna klávesnice
Potřebujete pomoct? Nevíte si s něčím rady? Tato sekce je pro Vás.

Uživatelský avatar
palikv
BB Nováček
BB Nováček
Příspěvky: 107
Registrován: úte 14. pro 2010 10:26:45
Typ mobilního telefonu: BB PASSORT

Změna klávesnice

od palikv » čtv 16. pro 2010 16:09:37

Zdravím, jeden takový dotaz. Mám Bolda 9000 z uk s klávesnicí qwerty. Jde nějak zaměnit písmena z/y?
Blackberry Z30 2BB1235D
Blackberry Passport SE 2C30EB4D
Blackberry Playbook

Uživatelský avatar
WhiteRabbit
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 805
Registrován: pon 14. čer 2010 12:11:10
Typ mobilního telefonu: BlackBerry Z30
Bydliště: Poděbrady, Praha

Re: Změna klávesnice

od WhiteRabbit » čtv 16. pro 2010 19:32:45

Bohužel, u OS5 tato možnost není. BB6 již má v nabídce nastavení klávesnice, ale tento OS na Bold 9000 jej nedostaneš.
Obrázek
BlackBerry is a lifestyle... | BlackBerry Z30 | 10.3 | info@blackberryczech.cz

Obrázek

Uživatelský avatar
palikv
BB Nováček
BB Nováček
Příspěvky: 107
Registrován: úte 14. pro 2010 10:26:45
Typ mobilního telefonu: BB PASSORT

Re: Změna klávesnice

od palikv » pát 17. pro 2010 9:52:48

Dobře, ale jak jsou tedy řešeny klávesnice u BB? To výrobce dělá dva druhy BB i s firmaware? Jednen je qwerty a druhý qwertz? Nějde nějak šáhnout do firmaware jako třeba u windows mobile a otočit písmenka? Nebo flešnout celý operační systém?
Myslel jsem, že když si stáhnu upgrade přímo od svého operátora, že se mi nastaví národní prostředí i s klávesnicí qwertz.
Blackberry Z30 2BB1235D
Blackberry Passport SE 2C30EB4D
Blackberry Playbook

Uživatelský avatar
mmiruss
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 5
Registrován: úte 21. pro 2010 1:55:59
Typ mobilního telefonu: všechny BB

Re: Změna klávesnice

od mmiruss » úte 21. pro 2010 2:01:07

Ještě do modelu 8300 a 8800 se to dalo speciálním softwarem, myslím že dokonce i Bold 9000 se ještě dá. Novější už ne..

Uživatelský avatar
palikv
BB Nováček
BB Nováček
Příspěvky: 107
Registrován: úte 14. pro 2010 10:26:45
Typ mobilního telefonu: BB PASSORT

Re: Změna klávesnice

od palikv » stř 22. pro 2010 14:35:20

A nevíš, co to bylo za soft?
Blackberry Z30 2BB1235D
Blackberry Passport SE 2C30EB4D
Blackberry Playbook

Uživatelský avatar
marcaxx
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:51:44
Typ mobilního telefonu: BB Classic

Re: Změna klávesnice

od marcaxx » stř 25. úno 2015 13:55:54

Lze změnit klávesnici na qwertz u BB Clasic? Dekuji

Uživatelský avatar
Ekky
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3443
Registrován: stř 29. zář 2010 20:11:18
Typ mobilního telefonu: BB Classic
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Změna klávesnice

od Ekky » stř 25. úno 2015 15:03:37

marcaxx píše:Lze změnit klávesnici na qwertz u BB Clasic? Dekuji


ano u Classic to jde..

nastavení/ jazyk a zadávání//jazyk zadavani/čeština/ a pak si vybereš z QWERTZ,QWERTY nebo AZERTY
Obrázek

Ekky.Mi@gmail.com Pin: 7BCC164D

Uživatelský avatar
marcaxx
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:51:44
Typ mobilního telefonu: BB Classic

Re: Změna klávesnice

od marcaxx » stř 25. úno 2015 15:14:11

Ekky píše:
marcaxx píše:Lze změnit klávesnici na qwertz u BB Clasic? Dekuji


ano u Classic to jde..

nastavení/ jazyk a zadávání//jazyk zadavani/čeština/ a pak si vybereš z QWERTZ,QWERTY nebo AZERTY


Diky, tam jsem to zkousel, ale nastavim-li cestinu v zalozce Jazyk, pak mi to uz nic nenabidne. Ani zalozka Oblast, ani zalozka Externi klavesnice....

Uživatelský avatar
WhiteRabbit
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 805
Registrován: pon 14. čer 2010 12:11:10
Typ mobilního telefonu: BlackBerry Z30
Bydliště: Poděbrady, Praha

Re: Změna klávesnice

od WhiteRabbit » stř 25. úno 2015 16:18:55

marcaxx píše:
Ekky píše:
marcaxx píše:Lze změnit klávesnici na qwertz u BB Clasic? Dekuji


ano u Classic to jde..

nastavení/ jazyk a zadávání//jazyk zadavani/čeština/ a pak si vybereš z QWERTZ,QWERTY nebo AZERTY


Diky, tam jsem to zkousel, ale nastavim-li cestinu v zalozce Jazyk, pak mi to uz nic nenabidne. Ani zalozka Oblast, ani zalozka Externi klavesnice....


Musíš ještě kliknout na tu češtinu ;)
Obrázek
BlackBerry is a lifestyle... | BlackBerry Z30 | 10.3 | info@blackberryczech.cz

Obrázek

Uživatelský avatar
Ekky
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3443
Registrován: stř 29. zář 2010 20:11:18
Typ mobilního telefonu: BB Classic
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Změna klávesnice

od Ekky » stř 25. úno 2015 16:24:27

marcaxx píše:
Ekky píše:
marcaxx píše:Lze změnit klávesnici na qwertz u BB Clasic? Dekuji


ano u Classic to jde..

nastavení/ jazyk a zadávání//jazyk zadavani/čeština/ a pak si vybereš z QWERTZ,QWERTY nebo AZERTY


Diky, tam jsem to zkousel, ale nastavim-li cestinu v zalozce Jazyk, pak mi to uz nic nenabidne. Ani zalozka Oblast, ani zalozka Externi klavesnice....


Hodil bych ti sem screeny ale bohužel nelze vkladat obrazky a tapatalk furt nefunguje...
Obrázek

Ekky.Mi@gmail.com Pin: 7BCC164D

Uživatelský avatar
marcaxx
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:51:44
Typ mobilního telefonu: BB Classic

Re: Změna klávesnice

od marcaxx » stř 25. úno 2015 16:52:21

ano u Classic to jde..

nastavení/ jazyk a zadávání//jazyk zadavani/čeština/ a pak si vybereš z QWERTZ,QWERTY nebo AZERTY[/quote]

Diky, tam jsem to zkousel, ale nastavim-li cestinu v zalozce Jazyk, pak mi to uz nic nenabidne. Ani zalozka Oblast, ani zalozka Externi klavesnice....[/quote]

Hodil bych ti sem screeny ale bohužel nelze vkladat obrazky a tapatalk furt nefunguje...[/quote]
Ekky píše:
marcaxx píše:Lze změnit klávesnici na qwertz u BB Clasic? Dekuji


To nejde ani na klik na Čeština. ....

Uživatelský avatar
marcaxx
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:51:44
Typ mobilního telefonu: BB Classic

Nesmazatelná reklama

od marcaxx » pát 29. kvě 2015 9:01:08

Ahoj, minule jsi dobre poradil :) O co mi jde. Byl jsem v Moskve a stahl si mapu jejich Metra (Moscow Metro). Jaksi spatne se to naistalovalo - vzdy dve tri hlasky pri spusteni, ale mapa se nakonec ukaze. Nejde vsak smazat a zacina se nacitat temer vzdy kdyz BB vytahnu z pouzdra a nabizi reklamu... strasne otravne, nevis, kde sahnout a smazat? Prosel jsem snad vsechny dostupne soubory, abych to nasel...

Uživatelský avatar
Dacan
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 10
Registrován: pon 21. zář 2015 11:36:16
Typ mobilního telefonu: BlackBerry Classic

Re: Změna klávesnice

od Dacan » úte 29. zář 2015 13:27:22

Ekky píše:
Diky, tam jsem to zkousel, ale nastavim-li cestinu v zalozce Jazyk, pak mi to uz nic nenabidne. Ani zalozka Oblast, ani zalozka Externi klavesnice....


Nastavení > Jazyk a zadávání > Jazyk a zadávání (podruhé dole) > Čeština > zvolit typ rozložení > Uložit

Viz. screen:
Obrázek

Uživatelský avatar
Viktor164
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 21
Registrován: pon 10. říj 2016 12:47:25
Typ mobilního telefonu: BB KeyOne BE
Bydliště: Brno

Re: Změna klávesnice

od Viktor164 » úte 23. říj 2018 8:55:03

Nevíte někdo prosím, zdali jde "softwarově přenastavit" klávesnice z qwerty na qwertz i u KeyOne, popř. Key2 (tak, jako to šlo u Classica)? U KeyOne je milión všelijakejch nesmyslnejch nastavení (co se psaní a klávesnice týče), ale zrovna na tohle jsem u něj nikde nenarazil... :-( Předem díky všem za případné rady a názory!
BB K1 BE
BB Classic - ex
SE U10i Aino - ex
...

Uživatelský avatar
alexnoc
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 33
Registrován: pon 26. pro 2011 17:30:48
Typ mobilního telefonu: KeyOne black edition

Re: RE: Re: Změna klávesnice

od alexnoc » pát 26. říj 2018 21:24:01

Viktor164 píše:Nevíte někdo prosím, zdali jde "softwarově přenastavit" klávesnice z qwerty na qwertz i u KeyOne, popř. Key2 (tak, jako to šlo u Classica)? U KeyOne je milión všelijakejch nesmyslnejch nastavení (co se psaní a klávesnice týče), ale zrovna na tohle jsem u něj nikde nenarazil... :-( Předem díky všem za případné rady a názory!
Mám KEYone a co vím, tak to nejde. Android bude ještě nějaký pátek dohánět schopnosti BlackBerry 10. Nicméně je s podivem, že tuhle možnost neimplementovalo samotné BlackBerry. Pokud už řešení existuje, tak sem si jen plivl na robota naprázdno, ale pokud neexistuje... Pokud vyžadujete qwertz, tak to v našich končinách jde snad jen nákupem v Německu, nebo možná něco nabízí celkom. Mě osobně qwerty nevadí, zvykl jsem si. Ale vadí mi, že nelogicky zmizela možnost volby.

Odesláno z mého BBB100-2 pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
Viktor164
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 21
Registrován: pon 10. říj 2016 12:47:25
Typ mobilního telefonu: BB KeyOne BE
Bydliště: Brno

Re: RE: Re: Změna klávesnice

od Viktor164 » ned 28. říj 2018 17:26:31

alexnoc píše:
Viktor164 píše:Nevíte někdo prosím, zdali jde "softwarově přenastavit" klávesnice z qwerty na qwertz i u KeyOne, popř. Key2 (tak, jako to šlo u Classica)? U KeyOne je milión všelijakejch nesmyslnejch nastavení (co se psaní a klávesnice týče), ale zrovna na tohle jsem u něj nikde nenarazil... :-( Předem díky všem za případné rady a názory!
Mám KEYone a co vím, tak to nejde. Android bude ještě nějaký pátek dohánět schopnosti BlackBerry 10. Nicméně je s podivem, že tuhle možnost neimplementovalo samotné BlackBerry. Pokud už řešení existuje, tak sem si jen plivl na robota naprázdno, ale pokud neexistuje... Pokud vyžadujete qwertz, tak to v našich končinách jde snad jen nákupem v Německu, nebo možná něco nabízí celkom. Mě osobně qwerty nevadí, zvykl jsem si. Ale vadí mi, že nelogicky zmizela možnost volby.

Odesláno z mého BBB100-2 pomocí Tapatalk


No, tak to je fakt mazec, že tam nedali možnost tady toho softwarového přenastavení... Vždyť to je snad úplný základ...! To člověku rozum nebere... Zbývá jen doufat, že do nějaké nejbližší aktualizace sw zakompoují nápravu tohoto stavu...
BB K1 BE
BB Classic - ex
SE U10i Aino - ex
...

Uživatelský avatar
alexnoc
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 33
Registrován: pon 26. pro 2011 17:30:48
Typ mobilního telefonu: KeyOne black edition

Re: RE: Re: RE: Re: Změna klávesnice

od alexnoc » stř 31. říj 2018 2:56:10

Viktor164 píše:
alexnoc píše:
Viktor164 píše:Nevíte někdo prosím, zdali jde "softwarově přenastavit" klávesnice z qwerty na qwertz i u KeyOne, popř. Key2 (tak, jako to šlo u Classica)? U KeyOne je milión všelijakejch nesmyslnejch nastavení (co se psaní a klávesnice týče), ale zrovna na tohle jsem u něj nikde nenarazil... :-( Předem díky všem za případné rady a názory!
Mám KEYone a co vím, tak to nejde. Android bude ještě nějaký pátek dohánět schopnosti BlackBerry 10. Nicméně je s podivem, že tuhle možnost neimplementovalo samotné BlackBerry. Pokud už řešení existuje, tak sem si jen plivl na robota naprázdno, ale pokud neexistuje... Pokud vyžadujete qwertz, tak to v našich končinách jde snad jen nákupem v Německu, nebo možná něco nabízí celkom. Mě osobně qwerty nevadí, zvykl jsem si. Ale vadí mi, že nelogicky zmizela možnost volby.

Odesláno z mého BBB100-2 pomocí Tapatalk


No, tak to je fakt mazec, že tam nedali možnost tady toho softwarového přenastavení... Vždyť to je snad úplný základ...! To člověku rozum nebere... Zbývá jen doufat, že do nějaké nejbližší aktualizace sw zakompoují nápravu tohoto stavu...
Nemyslím si. Blackberry s androidem pracuje už od verze 5 a aktuálně máme 8.1, tedy nejpravděpodobnější qwertz je nákup v Německu, nebo doufat, že nějaké kusy bude mít i celkom, který je v cz měl snad jako jediný pokud se nepletu.

Odesláno z mého BBB100-2 pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
Viktor164
BB Registrovaný
BB Registrovaný
Příspěvky: 21
Registrován: pon 10. říj 2016 12:47:25
Typ mobilního telefonu: BB KeyOne BE
Bydliště: Brno

Re: RE: Re: RE: Re: Změna klávesnice

od Viktor164 » ned 04. lis 2018 10:10:59

alexnoc píše:
Viktor164 píše:
alexnoc píše:Mám KEYone a co vím, tak to nejde. Android bude ještě nějaký pátek dohánět schopnosti BlackBerry 10. Nicméně je s podivem, že tuhle možnost neimplementovalo samotné BlackBerry. Pokud už řešení existuje, tak sem si jen plivl na robota naprázdno, ale pokud neexistuje... Pokud vyžadujete qwertz, tak to v našich končinách jde snad jen nákupem v Německu, nebo možná něco nabízí celkom. Mě osobně qwerty nevadí, zvykl jsem si. Ale vadí mi, že nelogicky zmizela možnost volby.

Odesláno z mého BBB100-2 pomocí Tapatalk


No, tak to je fakt mazec, že tam nedali možnost tady toho softwarového přenastavení... Vždyť to je snad úplný základ...! To člověku rozum nebere... Zbývá jen doufat, že do nějaké nejbližší aktualizace sw zakompoují nápravu tohoto stavu...
Nemyslím si. Blackberry s androidem pracuje už od verze 5 a aktuálně máme 8.1, tedy nejpravděpodobnější qwertz je nákup v Německu, nebo doufat, že nějaké kusy bude mít i celkom, který je v cz měl snad jako jediný pokud se nepletu.

Odesláno z mého BBB100-2 pomocí Tapatalk


No, já teda nevím, ale pokud BB spolupracuje s Androidem již od verze 5, a do teď nebyli schopni vyladit takovouto naprosto základní věc jako je možnost softwarového (pře)nastavení qwerty a qwertz, tak mi to teda přijde dost tristní, nemyslíte?
BB K1 BE
BB Classic - ex
SE U10i Aino - ex
...

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 6 hostů

Právě je stř 14. lis 2018 6:31:10